zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Glazovaná směs špekáčků s mrkví
Spouštím video za 5s.

Glazovaná směs špekáčků s mrkví

Hodnoceno: 0x
Základem tohoto receptu jsou kvalitní špekáčky. Z nich pak jednoduše připravíte perfektní chuťovku. Díky mrkvi a glazování s třtinovým cukrem získají neodolatelnou sladkost, kterou vyváží chuť citronu.
do 30 minut
4 porce

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. V pánvi si nejprve nasucho opečte kolečka špekáčků dozlatova. Až budou špekáčky opečené, vyberte je vařečkou z pánve tak, aby v ní zůstal vypečený tuk a špekáčky odložte stranou.
  2. Do uvolněné pánve s tukem (je-li ho moc, trochu odeberte) přidejte 2 lžíce másla, dejte na něj karotku, a asi 5 minut ji opékejte za občasného promíchání. Zkřehne a pořád bude pěkně křupavá.
  3. Pak přidejte k mrkvi cukr, citronovou šťávu, muškátový oříšek, sůl a pepř, a vraťte opečené špekáčky. Ještě pár minut společně opékejte, až šťáva zhoustne a mrkve i špekáčky se budou hezky lesknout.
  4. Hotové jídlo ozdobte lístky petržele.
  5. Takto upravené špekáčky je nejlepší podávat s co nejčerstvějším pečivem, třeba s domácími houskami – skvěle se s nimi vytírá šťáva z talíře i pánve. Lze podávat i s vařenými brambory.

Glazovaná směs špekáčků s mrkví  Foto:

Glazovaná směs špekáčků s mrkví  Foto:

Glazovaná směs špekáčků s mrkví                                                                      Foto: archiv Prima

reklama

Sledujte celou epizodu