Suroviny
- extra virgin olivový olej 5 lžic
 - cibule 1 ks
 - hovězí kýta (na kousky) 500 g
 - vepřová žebra 500 g
 - klobása (italské vepřové klobásky) 200 g
 - rajský protlak 2 lžíce
 - červené víno 100 ml
 - nakládaná rajčata 3 plechovky (3 x 400 g)
 - bazalka
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a v něm doměkka osmažte cibuli. Přidejte hovězí maso, žebírka a klobásy a nechte ze všech stran zatáhnout (možná bude třeba smažit maso postupně, aby se nazačalo dusit).
 - Zvyšte teplotu, přidejte rajčatový protlak zředěný červeným vínem, a vařte, dokud se objem o třetinu nesníží. Přidejte rajčata a bazalku, ochuťte solí a pepřem a dobře zamíchejte. Přiveďte k varu, potom snižte teplotu a nechte pod poklicí velmi mírně vařit asi 2 hodiny. Omáčka bude hustá a hladká. Občas promíchejte, zkontrolujte, že se omáčka nevyvařila, případně přidejte malé množství vody či vína.
 - Podávejte s těstovinami nebo samotné s velkým množstvím čerstvého chleba na vytření husté rajčatové omáčky.