návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Gennarovo ragú z různých druhů masa

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
nad 2 hodiny
Gennarovo ragú z různých druhů masa
Autor: Dva italští gurmáni Gennarovo ragú z různých druhů masa
Ragú je tradičním nedělním obědem ve většině rodin na jihu Itálie. Rajská omáčka se podává k těstovinám a jako hlavní chod následuje maso. Původně se masové ragú pomalu vařilo v terakotových nádobách až 12 hodin, což může znít absurdně, ale věřte, že chutnalo úžasně.

Postup

  1. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a v něm doměkka osmažte cibuli. Přidejte hovězí maso, žebírka a klobásy a nechte ze všech stran zatáhnout (možná bude třeba smažit maso postupně, aby se nazačalo dusit).
  2. Zvyšte teplotu, přidejte rajčatový protlak zředěný červeným vínem, a vařte, dokud se objem o třetinu nesníží. Přidejte rajčata a bazalku, ochuťte solí a pepřem a dobře zamíchejte. Přiveďte k varu, potom snižte teplotu a nechte pod poklicí velmi mírně vařit asi 2 hodiny. Omáčka bude hustá a hladká. Občas promíchejte, zkontrolujte, že se omáčka nevyvařila, případně přidejte malé množství vody či vína.
  3. Podávejte s těstovinami nebo samotné s velkým množstvím čerstvého chleba na vytření husté rajčatové omáčky.

Gennarovo ragú z různých druhů masa  Foto: Gennarovo ragú z různých druhů masa, foto: Dva italští gurmáni

Dva italští gurmáni, Foto: Dva italští gurmáni

Autory téhle povedené knihy jsou Gennaro Contaldo, uznávaný šéfkuchař, který učil Jamieho Olivera, a Antonio Carluccio, jenž je autorem 13 kuchařských bestsellerů.

V kuchařce najdete velmi jednoduché a nápadité recepty, které jdou na samou dřeň domácí italské gastronomie.

Představuje se zkrátka poctivé jídlo jako od pravé italské babičky. Tahle jídla vás rázem teleportují do Itálie :)