Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem

2 porce
do 30 minut
Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem
Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem Autor: Výpečky.com
Frittata má mnoho podob a každý si může uvařit tu svou přesně podle své chuti. Já jsem vyzkoušela variantu s kozím sýrem a výraznými sušenými rajčaty a jako lehká večeře perfektně zabodovala.
Reklama

Na pořádnou frittatu potřebujete pánev, kterou lze dát do trouby. Já teď testuju pánev GreenPan a vaří se s ní báječně, rozhodně ji dlouho neopustím.

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Nejprve si vymažte pánev máslem a nechte ji rozpálit. Mezitím si ve velké míse rozklepněte vejce, ochuťte solí a pepřem, a vše lehce prošlehejte, jen aby se bílky a žloutky spojily.
  2. Cuketu nakrájejte na tenké plátky a zvlášť je orestujte s nakrájenou cibulí a po vychladnutí je přidejte do  rozšlehaných vajec.
  3. Vaječnou směs nalijte na rozpálenou pánev vymazanou máslem a nechte odstavenou asi 7 minut zatuhnout. Jakmile začne směs tuhnout, posypte ji rovnoměrně sušenými rajčaty a plátky kozího sýra.
  4. Pánev dejte do trouby pod gril, aby se frittata hezky dopekla. Pečte pozvolna, dokud vajíčka nezatuhnou. Neobracejte ji, pečte jen z jedné strany. Spodní část by měla být vypečená a horní část jemně vláčná. Před podáváním zasypte nasekanou bazalkou.
Reklama

Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem  Foto: Výpečky.com

Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem. Foto: Výpečky.com

Zdravé vaření s nádobím GreenPan™

Vařte zdravě s GreenPan™

Výpečky.comMilujeme Výpečky!

Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama