Najděte si recept
Na co máte chuť?

Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem
Frittata má mnoho podob a každý si může uvařit tu svou přesně podle své chuti. Já jsem vyzkoušela variantu s kozím sýrem a výraznými sušenými rajčaty a jako lehká večeře perfektně zabodovala.
do 30 minut
2 porce
Na pořádnou frittatu potřebujete pánev, kterou lze dát do trouby. Já teď testuju pánev GreenPan a vaří se s ní báječně, rozhodně ji dlouho neopustím.
Suroviny (2 porce)
- Máslo 1 lžíce
- Vejce 7 ks
- Cibule 1 ks
- malá cuketka 1 ks
- čerstvá bazalka 1 hrst
- polosušená rajčata 1 hrst
- čerstvý kozí sýr 5 plátků
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si vymažte pánev máslem a nechte ji rozpálit. Mezitím si ve velké míse rozklepněte vejce, ochuťte solí a pepřem, a vše lehce prošlehejte, jen aby se bílky a žloutky spojily.
- Cuketu nakrájejte na tenké plátky a zvlášť je orestujte s nakrájenou cibulí a po vychladnutí je přidejte do rozšlehaných vajec.
- Vaječnou směs nalijte na rozpálenou pánev vymazanou máslem a nechte odstavenou asi 7 minut zatuhnout. Jakmile začne směs tuhnout, posypte ji rovnoměrně sušenými rajčaty a plátky kozího sýra.
- Pánev dejte do trouby pod gril, aby se frittata hezky dopekla. Pečte pozvolna, dokud vajíčka nezatuhnou. Neobracejte ji, pečte jen z jedné strany. Spodní část by měla být vypečená a horní část jemně vláčná. Před podáváním zasypte nasekanou bazalkou.
Frittata se sušenými rajčaty a kozím sýrem. Foto: Výpečky.com
Milujeme Výpečky!
Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.
Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.