Suroviny
- máslo 35 g + na vymazání
- hladká mouka 25 g
- jarní cibulka 3 ks
- dijonská hořčice 1 lžička
- muškátový oříšek 3 strouhnutí
- směs ryb a krevet (např losos, treska) 450 g
- čerstvý kopr 1 lžička
- zelený hrášek 2 hrsti
- sůl, pepř
- brambory typu B nebo C 500 g
- mléko a máslo na bramborovou kaši
Postup přípravy
- Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody, ze kterých později připravíme bramborovou kaši.
- Troubu dejte předehřát na 200 °C. Ryby nakrájejte na větší kousky, osolte je a opepřete.
- Krevety oloupejte a zbavte je střívka.
- Ve větší tlustostěnné pánvi orestujte na másle nasekané jarní cibulky, po chvilce je zasypte hladkou moukou a zarestujte jíšku.
- Tu postupně zalévejte mlékem, vznikne cibulková bešamelová omáčka. Ochuťte ji lžičkou dijonské hořčice, solí a muškátovým oříškem.
- Do vroucí bešamelové omáčky přidejte na větší kostky nakrájené ryby (lososa a např. tresku nebo jinou bělomasou mořskou rybu), hrášek a nakonec nasekaný čerstvý kopr.
- Uvařené brambory slijte, přidejte do nich máslo a mléko a rozmačkejte je na kaši.
- Vhodnou zapékací mísu vymažte máslem, přendejte do ní omáčku s rybami a hráškem a navrch naklaďte bramborovou kaši.
- Fish pie dejte péct asi na 30 minut.