Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Etiopská kuřecí pánev „Doro Wot“

4 porce
do 2 hodin
Etiopská pánev
Etiopská pánev
Ostře kořeněná, aromatická vůně Afriky vás překvapí v receptu na tradiční etiopský pokrm z kuřecího masa. Dobrota s výraznou chutí zaručeně potěší všechny, kdo rádi zkouší něco nového.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Kuřecí stehýnka rozdělte v kloubu ostrým nožem, osolte je, okořeňte rozmarýnem a nechte uležet.
  2. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a opražte na horkém oleji, přidejte rajský protlak a směs koření Berber a krátce orestujte, nakonec zalijte 1 ½ l vody.
  3. Přidejte kousky kuřete, přikryjte a duste při střední teplotě asi 50 minut, dokud maso nezměkne, v průběhu vaření můžete případně přidat trochu vody. Krátce před koncem vaření nakrájejte rajčata na kostky o velikosti cca 2 cm, přidejte je ke směsi a krátce povařte.
  4. K dochucení můžete ještě přidat na každou osobu 1 vařené a oloupané vejce. V Etiopii se Doro Wot konzumuje s Injerou, okyseleným plackovým chlebem. Tento pokrm však můžete jíst i s běžným chlebem, kuskusem nebo rýží. Doro Wot můžete připravovat také s jinými druhy masa.
Reklama

Cesta kolem světa podle vůně...

Habešino koření Berber, Foto: Moderní kuchyně holduje rychlé přípravě a lehkým a zdravým pokrmům. S „Kořením kolem světa“ od SONNENTORU jsou teplý oběd či večeře připraveny raz dva a to bez použití přísad s nespočtem konzervantů, umělých barviv, aromat a dalších nezdravých látek. Pečlivě uvážené a předem odzkoušené receptury deseti nových směsí bio koření dodají pokrmům ten správný šmak a nadchnou i toho nejnáročnějšího strávníka. Vydejte se na cestu kolem světa plnou chutí.

V Asii na vás čeká rýže o jejíž teplou kořeněnou chuť se postaralo “Koření na rýži mistra Wonga”. Milovníci asijské kuchyně připraví orientální tofu za pomoci „Koření na tofu paní Yoko“. "Lájošovo gulášové koření” vás zavede do Maďarska. Typickou chuť indického pokrmu vykouzlí na talíří „ŠántinaTandoori Masala“. Kořeněná ostrá chuť „Habešina koření Berber“ láká do tajuplné Afriky. Do salátů, bulguru či kuskusu přidejte „Tabouleh – koření na salát“. Na každé grilovací párty se hodí „Frankyho koření na barbecue“. „Aladinovo koření do kávy“ nás unese do Orientu a znovu doma se s „Kořením na kuře paní domácí“ a „Selským kořením na brambory“ můžete těšit na tradiční rodinné jídlo.

http://www.sonnentor.cz/

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama