Estonský kringel – skořicový a makový
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Estonský kringel – skořicový a makový
Zdroj:
Pěkně vypečený blog
Moje hodnocení
104x
Kynuté těsto, máslo, skořice a ten finální výsledek… I když vypadá docela obtížně, opak je pravdou. Zkuste ho upéct nejen se skořicí, ale i s makovou náplní. Možná ten makový nevypadá tak hezky, ale chutná báječně, což je mnohem důležitější.
Těsto si můžete připravit jednodušším způsobem v domácí pekárně. Ingredience vložte do pekárny v uvedeném pořadí a spusťte program těsto. Pokud nemáte domácí pekárnu, zpracujte těsto hezky ručně.
Mezitím připravte náplně: povolené máslo smíchejte se skořicí a cukrem. Dále dejte vařit mléko, do něj nasypte mák a cukr. Za stálého míchání vařte, dokud nevznikne hustá kaše, kterou přiveďte k bodu varu a odstavte z plamene. Pak vmíchejte povidla a rum.
Předehřejte troubu na 170 °C a připravte si 2 plechy, které vyložte pečicím papírem.
Nakynuté těsto rozdělte na dvě stejné části, které rozválejte na velké tenké placky, jednu potřete skořicovou náplní a druhou makovou. Jednu po druhé srolujte (ruličky přeneste na plech, je to pak jednodušší) a rozřízněte napůl. Poté na plechu vytvořte pletenec, který nakonec zatočte do věnce (viz fotky).
Pečte 20–25 minut. Po upečení nechte na mřížce vychladnout.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Blogerka Lucie Arichteva začala péct z lásky k svému příteli, dnes už manželovi, muzikantovi z kapely Kryštof Nikolajovi Arichtevovi, kterému neřekne jinak než muzikant. V těhotenství měla strašnou chuť na sladké a už u něho zůstala. Že to byla dobrá volba, potvrzuje vítězství jejího blogu v anketě Food blog roku 2015 v kategorii Dezerty a pečení a dvě Pěkně vypečené kuchařky. Ta nejnovější je rozdělena do deseti kapitol, které představují jeden dezert pětkrát jinak. Bonusem jsou oblíbené sladkosti celé široké rodiny, která žije na Balkáně i v Čechách, a zahrnuje i režiséra Bisera Arichteva a jeho manželku Veroniku, známou herečku. Recepty doplňují kromě lákavých fotografií i originální ilustrace Markéty Müller.