zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem
Autor: Miluji svůj život Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem

Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem

Hodnoceno: 0x
Máte doma dýně, ale už nevíte, jak je zužitkovat? Dýňová polévka je jasná volba, na tu nedáme dopustit, ale co třeba zkusit něco nového? Toto dýňovo-hruškové máslo nás totiž hodně baví! ;)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C.
  2. Dýni nakrájejte na plátky a dejte ji do zapékací mísy. Posolte a bohatě zakápněte olivovým olejem. Radši více než méně.
  3. Zapékací mísu s dýní dejte do trouby a pečte 45 minut. Hrušky omyjte, zbavte slupky a jádřince a nakrájejte je na kousky. Dejte do menšího hrnce, zalijte ciderem a na mírném stupni povařte 30 minut.
  4. Když jsou hrušky povařené a dýně upečená, obojí přendejte do mixéru, přidejte ostatní ingredience (citrónovou šťávu, skořici, muškátový oříšek) a dle chuti sůl a vše rozmixujte dohladka na „máslo“. Máslo uchovávejte v uzavřené sklenici či misce maximálně 3 dny.
  5. Zkaramelizovaná semínka: Dýňová semínka vhoďte do rozehřáté pánve a chvilku je pražte na sucho. Poté přidejte cukr, sůl a když se cukr začne rozpouštět, přidejte do pánve máslo.
  6. Za občasného míchání nechte semínka zkaramelizovat a obalit karamelem a poté odstavte z plotny.
  7. Zapečený camembert: Camemberty rozkrojte na čtvrtiny. Do kulatých zapékacích mističek dejte vždy dva kousky camembertu a mističky se sýrem dejte do trouby, která je rozehřátá na 200 °C.
  8. Po 5–10 minutách, kdy je camembert rozpuštěný, mističky vyndejte a podávejte s pečivem, dýňovo-hruškovým máslem a zkaramelizovanými dýňovými semínky.

Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem 2 Foto: Dýňovo-hruškové máslo s rozpečeným camembertem; foto: Miluji svůj život 

Miluji svůj život...

Miluji svůj život Foto:

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o těhotenství a nadcházejícím mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Nové pomazánky do sbírky

Hledáte tip na rychlou večeři? Vyzkoušejte 4 nové nevšední pomazánky

reklama