návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami

6–8 porcí
do 1 hodiny
Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami
Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami
Tento pokrm sice vypadá trochu jako polévka, ale rozhodně je důstojným a především sytým hlavním chodem. Díky orzo těstovinám si dostatečně zaplníte žaludek a vývar vás v těchto mrazivých dnech výborně zahřeje!
Reklama
Reklama

Postup

  1. V opravdu velkém hrnci zahřejte 2 lžíce oleje na středně vysokém plameni. Mouku nasypejte do mělké misky a smíchejte s 1 čajovou lžičkou soli i pepře.
  2. Kuřecí stehna nakrájejte na cca 2,5cm kousky, obalte v připravené mouce, oklepejte, a asi polovinu vložte do hrnce (nesmí být přeplněný). Restujte dozlatova, asi 2 minuty z každé strany. Hotové kousky přendejte do misky a zbývající orestujte v dalších 2 lžících oleje.
  3. I druhou várku kuřete přendejte do misky. Zbývající lžíci oleje nalijte do stejného hrnce, přidejte mrkev, celer, cibuli a vařte na mírném plamenu po dobu 3 minut.
  4. Následně přidejte nakrájený pórek, česnek a vařte asi 2 minuty (dochuťte solí a pepřem). Přilijte kuřecí vývar, vodu a přiveďte k varu. Přikryjte a duste na mírném plameni za občasného míchání asi 20 minut.
  5. Nakonec přidejte orzo, kuřecí kousky, opět přikryjte a vše krátce poduste: cca 10 minut nebo dokud orzo nezměkne.
  6. Vmíchejte citronovou šťávu, dochuťte a posypejte estragonem.
Reklama

Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami 2 Foto:

Dušené kuře ve vývaru s orzo těstovinami, foto: foodiecrush.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama