Suroviny
- houby (klobouky růžovek, oloupané) čím více, tím lépe
- cibule 1 ks
- sádlo
- hladká mouka 3 lžíce
- pálivá paprička cca 1 vrchovatá lžíce
- mletá sladká paprika
- drcený kmín špetka
- majonéza
- pepř
- česnek 3–4 stroužky
- vývar 1 a 1/2 l
- sůl
Postup přípravy
- Na sádle orestujte cibuli, vmíchejte mouku a upražte jíšku.
- Přisypejte papriky, promíchejte a zalijte chladným vývarem.
- Jíšku dobře rozmíchejte a nechte 15 minut provářet. Pak vhoďte nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.
- Nakonec přidejte rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vařte už jen posledních 5 minut.