návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

"Dršťková" polévka z růžovek

4 porce
do 30 minut
"Dršťková" polévka z růžovek
Autor: V kuchyni vždy otevřeno "Dršťková" polévka z růžovek
Tuto polévku můžete připravit z hlívy, nicméně letos hojně rostou růžovky a hub obecně je celkem dost. Jenom pozor, nezaměnit za muchomůrku šedivku nebo nějakou jedovatou muchomůrku!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Na sádle orestujte cibuli, vmíchejte mouku a upražte jíšku.
  2. Přisypejte papriky, promíchejte a zalijte chladným vývarem.
  3. Jíšku dobře rozmíchejte a nechte 15 minut provářet. Pak vhoďte nakrájené houby, kmín, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.
  4. Nakonec přidejte rozemnutou majoránku, pokud máte čerstvou, posekejte ji, a rozdrcené stroužky česneku. Vařte už jen posledních 5 minut.
Reklama

"Dršťková" polévka z růžovek 2 Foto: "Dršťková" polévka z růžovek; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama