Na drobenku
- hladká mouka 200 g
- mleté mandle 100 g
- máslo 150 g
- třtinový cukr 125 g
- mandlové plátky 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu roztopte na 190°C, u plynové na stupeň 5.
- Drobenka: V míse smíchejte mouku a mleté mandle. Do směsi přidejte máslo a potom přimíchejte, až na 3 lžíce, třtinový cukr. Potom dejte stranou.
- Hrušky a jablka zbavte slupky a jadřince a rozřezejte na čtvrtky. Jablka nakrájejte na tenké plátky a všechno ovoce rozložte na velkou zapékací mísu (pokud možno mělkou), posypte 3 lžícemi třtinového cukru a zalijte 5 lžícemi vody.
- Drobenkovou směs nasypte na vršek a posypte mandlovými hoblinami. Pečte asi 50-60 minut, dokud šťávy nezačnou po celé ploše koláče bublat. Podávejte teplý nebo studený se šlehačkou nebo se zmrzlinou, máte-li chuť.
- Prima tip: Maliny můžete nahradit jiným mraženým ovocem, jako jsou švestky nebo lesní plody.