návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Drobenkový ovocný krambl

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 2 hodin
Drobenkový ovocný krambl
Autor: isifa.com Drobenkový ovocný krambl
Pro milovníky sladkého je tenhle dezert to pravé. Šťavnaté horké ovoce a mandlová drobenka spolu tvoří dokonalou harmonii.

Postup

  1. Troubu roztopte na 190°C, u plynové na stupeň 5.
  2. Drobenka: V míse smíchejte mouku a mleté mandle. Do směsi přidejte máslo a potom přimíchejte, až na 3 lžíce, třtinový cukr. Potom dejte stranou.
  3. Hrušky a jablka zbavte slupky a jadřince a rozřezejte na čtvrtky. Jablka nakrájejte na tenké plátky a všechno ovoce rozložte na velkou zapékací mísu (pokud možno mělkou), posypte 3 lžícemi třtinového cukru a zalijte 5 lžícemi vody.
  4. Drobenkovou směs nasypte na vršek a posypte mandlovými hoblinami. Pečte asi 50-60 minut, dokud šťávy nezačnou po celé ploše koláče bublat. Podávejte teplý nebo studený se šlehačkou nebo se zmrzlinou, máte-li chuť.
  5. Prima tip: Maliny můžete nahradit jiným mraženým ovocem, jako jsou švestky nebo lesní plody.