Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- bílé víno 200 ml
- smetana 100 ml
- slanina 250 g
- jablka 1 ks
- cibule 1/2 cibule
- bobkový list 2 ks
- vlašské ořechy 1 hrst
- máslo
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
Ty nejlepší recepty na tradiční paštiky a masové pomazánky rillettes
Pokud si doma připravíte do zásoby několik sklenic paštik nebo pomazánek, určitě si je vychutnáte nejenom vy – jsou totiž skvělým tipem na jedlý dárek! :)
Postup přípravy
- Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno. Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka a ještě krátce restujte. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.
- Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.
- Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,
- Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.
- Uložte přes noc do lednice, kde nechte paštiku ztuhnout.