Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí jablečné máslo z pomalého hrnce

nádoba 5,7 l porcí
nad 2 hodiny
Domácí jablečné máslo
Domácí jablečné máslo Autor: Pradobroty.cz
Jablečné máslo je skvělé do jogurtu, na lívance, vafle, toustový chleba nebo jako poleva na zmrzlinu. ;) Můžete s ním zkusit nahradit i část tuku ve sladkém pečení, ale maximálně poloviční množství.
Reklama

Článek

Rajčatový džem Foto:

18x zavařujeme a nakládáme

Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!

Suroviny (nádoba 5,7 l porcí)

Reklama

Postup

  1. Jablka omyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na 4 mm tenké plátky. Jablka se nemusí předem loupat, pouze pokud mají hodně poškozenou nebo strupatou slupku, je lepší ji dát pryč.
  2. Nasypejte do nádoby pomalého hrnce, zasypejte cukrem, skořicí a solí, promíchejte. Přiklopte poklici a pusťte na stupeň high na 4–5 hodin.
  3. Po zmíněných 4–5 hodinách by měla být jablka zcela měkká. Hrnec vypněte a opatrně vše ponorným mixérem rozmělněte (chvíli to trvá a dejte pozor, abyste nepoškrábali nádobu).
  4. Pomalý hrnec zapněte znovu na high na 1 hodinu a poklici nechte lehce odklopenou, aby se mohla tekutina vypařovat a směs houstnout.
  5. Horkou směsí naplňte čisté sklenice (počet se odvíjí od jejich objemu), nechte vychladnout a umístěte do chladu. Spotřebujte do 2 týdnů.
Reklama

Domácí jablečné máslo 2 Foto: Domácí jablečné máslo; foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto: Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

 


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama