Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí hot dog
Snad nás ještě čeká pár krásných dní, které svádějí ke grilování. Burgrů už jsme letos ugrilovali spoustu, tak se tentokrát zkuste pustit do domácího hot dogu. Základem jsou hodně kvalitní párky (zkuste třeba Naše maso) a křupavé domácí rohlíky!
nad 2 hodiny
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- hladká mouka 400 g
- droždí 25 g
- vlažná voda 250 ml
- Sůl 2 lžičky
- Cukr 1 lžička
- Olej 30 ml
- Vejce 1 ks
- žloutek na potření 1 ks
- sezamová semínka
- kvalitní párky 8 ks
- Hořčice
- Kečup
- Čedar
- červená cibule
- okurky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdříve připravte rohlíky. Droždí v mističce rozetřete se lžičkou cukru, zakápněte trochou vody. Smíchejte olej s vodou a vejcem, rozšlehejte metličkou. V další míse smíchejte mouku, sůl, droždí a tekutou směs (olej, voda, vejce). Vše vařečkou dobře prohněťte, popř. použijte robot. Nechte na teplém místě vykynout cca hodinu. Těsto je velmi řídké, proto jsou ale rohlíky nakonec měkké, tak nepanikařte!
- Na pomoučněnou plochu vyklopte těsto, rozkrájejte na 8 kousků. Z každého kousku vytvarujte rohlík. Podotýkáme, jde to špatně, protože těsto se hodně lepí, dobré je pomoučnit si ruce a všechno okolo. Rohlíky nechte dokynout na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut. Potřete žloutkem, zasypte sezamovými semínky.
- Rohlíky pečte v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 10–12 minut.
- Potom už je to jednoduché, párky ogrilujte a obložte podle libosti. Můžete použít horčici, kečup, čerstvou cibuli, okurku od babičky ze skleníku, čedar a jarní cibulku.
Domácí hot dog, Tereza Sychrová, FOODLOVER.CZ
Kdo je Foodlover.cz ?
Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.
Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, advokátní koncipientka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.