Suroviny
- croissant (nakrájené na kousky) 3 ks
- borůvky (čerstvé, ale lze použít i mražené) 1 hrnek
- krémový sýr (např. Philadelphia, Buko a podobné) 230 g
- cukr krupice 130 g
- vejce 2 ks
- vanilkový extrakt 1 lžička
- mléko 250 ml
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kousky croissantů dejte do čtverhranného pekáčku. Posypte borůvkami.
- Krémový sýr, cukr, vejce a vanilku spolu nejlépe elektrickými metlami ušlehejte dohladka. Postupně přidávejte a zašlehávejte mléko. Vzniklou směsí přelijte croissanty s borůvkami a nechte stát nejméně 20 minut (můžete i přes noc), aby croissanty nasákly.
- Buchtu pečte 35 až 40 minut dozlatova, peče-li se příliš rychle, zakryjte ji volně alobalem. Podávejte ji nakrájenou na řezy a poprášenou moučkovým cukrem.