Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čoko chia pudink
Pokud se snažíte ve svém jídelníčku omezit cukr, pořiďte si nové číslo časopisu Prima FRESH, kde najdete několik receptů z kuchařky Cukrfree autorky Janiny Černé:
Článek
Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Suroviny (1–2 porce)
Pudink:
- kokosové mléko 250 ml
- vanilková esence
- stévie podle chuti
- raw kakaový prášek 1,5 lžíce
- chia seminka 3 lžíce
- mleté lískové ořechy 1 lžíce
- konopná semínka 1 lžíce
Postup
- V menší misce smíchejte kokosové mléko, vanilkovou esenci, stévii a kakaový prášek. Poté vmíchejte chia semínka, mleté ořechy a konopná semínka a vše důkladně promíchejte. Dalších 15 minut směs vždy po 5 minutách promíchejte a poté ji vložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
- Pudink podávejte vychlazený, ozdobený domácí šlehačkou bez cukru nebo našlehaným kokosovým krémem, s lesními plody, posypaný drcenými kakaovými boby.
Čoko chia pudink; foto: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree kuchařka
Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…
Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.
Vydalo nakladatelství CPress.