Suroviny
- mrkev 1 ks nebo 4 stehna
- paprika 1/3 ks
- cuketa 1/3 ks
- zelí pak choi (baby) 2 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- cibule 1 ks
- Jidášovo ucho (nebo šitake)
- rostlinný olej
- česnek 2–3 stroužky
- zázvor 2–3 cm
- citronová tráva
- sójová omáčka (kvalitní ) 4 lžíce
- ústřicová omáčka 4 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- škrob 1 lžíce
Postup přípravy
- Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Houby předem namočené nakrájejte na plátky či nudličky. Nožičky vykrájejte, jsou příliš tuhé.
- V menším kastrůlku nebo pánvi rozpalte olej, přidejte najemno posekaný česnek, zázvor a citronovou trávu.
- Zlehka orestujte, vlijte cca 100 ml vody nebo kuřecího vývaru, obě omáčky, sójovou i ústřicovou, a na mírném ohni nechte asi 5 minut provařit. Chuť by měla být dost výrazná, vzhledem k tomu, že už se pak nepoužívá sůl.
- Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte rostlinný olej. Nejprve vložte orestovat cibuli, pak řapíkatý celer s mrkví a houbami, po chvíli cukety, papriky a pak choi.
- Poté vlijte přes sítko připravenou omáčku, prohřejte, případně dochuťte a zakápněte sezamovým olejem.
- Škrob rozmíchejte v cca 50 ml vody a vmíchejte do směsi. Promíchejte, sundejte ze zdroje tepla a podávejte s rýží.