návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Celozrnná pizza

Hodnoceno: 2x
do 2 hodin
Celozrnná pizza
Autor: archiv Babiččina volba Celozrnná pizza
Pizza je podle všech výzkumů nejoblíbenější jídlo na světě. Z rodné Itálie se tahle obložená placka rozšířila na všechny kontinenty, kde na sebe bere různé podoby. Každopádně klasika je klasika... Že je pizza dobrá, o tom vás asi přesvědčovat nemusíme, ale těžko o ní lze říct, že patří mezi zdravá jídla. Pokud chcete mít klidné svědomí, zkuste variantu z celozrnné mouky, která zvedne výživovou hodnotu hotového jídla.

Postup

  1. Mouku nasypte do mísy spolu se solí, přidejte vodu, cukr, olej a rozdrobené droždí.
  2. Vypracujte hladké těsto a to nechte přikryté kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na 2 až 3 díly podle požadované velikosti výsledné pizzy a z každého vyválejte tenkou placku.
  4. Tu přeneste na pečicím papírem vyložený plech, potřete rajčatovou omáčkou (kraje nechte suché) a ozdobte tím, co máte rádi.
  5. Pečte při 220 °C asi 10 minut nebo dokud nebudou okraje zlatavé.
Celozrnná pizza
Autor: archiv Babiččina volba Celozrnná pizza
Související témata: pizza , domácí pizza , Hlavní jídla , Italská kuchyně