Celozrnná pizza
Zdroj: archiv Babiččina volba
Celozrnná pizza
Zdroj:
archiv Babiččina volba
Pizza je podle všech výzkumů nejoblíbenější jídlo na světě. Z rodné Itálie se tahle obložená placka rozšířila na všechny kontinenty, kde na sebe bere různé podoby. Každopádně klasika je klasika... Že je pizza dobrá, o tom vás asi přesvědčovat nemusíme, ale těžko o ní lze říct, že patří mezi zdravá jídla. Pokud chcete mít klidné svědomí, zkuste variantu z celozrnné mouky, která zvedne výživovou hodnotu hotového jídla.
Na obložení
-
rajčatová omáčka
-
sýr
-
šunka
-
bazalka
(a další na ozdobení pizzy podle vlastní chuti)
Postup přípravy
-
Mouku nasypte do mísy spolu se solí, přidejte vodu, cukr, olej a rozdrobené droždí.
-
Vypracujte hladké těsto a to nechte přikryté kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny.
-
Vykynuté těsto rozdělte na 2 až 3 díly podle požadované velikosti výsledné pizzy a z každého vyválejte tenkou placku.
-
Tu přeneste na pečicím papírem vyložený plech, potřete rajčatovou omáčkou (kraje nechte suché) a ozdobte tím, co máte rádi.
-
Pečte při 220 °C asi 10 minut nebo dokud nebudou okraje zlatavé.
Celozrnná pizza 2
Zdroj: archiv Babiččina volba
Celozrnná pizza 2
Zdroj:
archiv Babiččina volba