Suroviny
- pšeničná celozrnná mouka (Babiččina volba) 500 g
- olivový olej 50 ml
- cukr 1 lžička
- voda (vlažná ) 350 ml
- droždí (čerstvé ) 15 g
- sůl 2 lžičky
Postup přípravy
- Mouku nasypte do mísy spolu se solí, přidejte vodu, cukr, olej a rozdrobené droždí.
- Vypracujte hladké těsto a to nechte přikryté kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny.
- Vykynuté těsto rozdělte na 2 až 3 díly podle požadované velikosti výsledné pizzy a z každého vyválejte tenkou placku.
- Tu přeneste na pečicím papírem vyložený plech, potřete rajčatovou omáčkou (kraje nechte suché) a ozdobte tím, co máte rádi.
- Pečte při 220 °C asi 10 minut nebo dokud nebudou okraje zlatavé.
Celozrnná pizza 2 Zdroj: archiv Babiččina volba