archiv Babiččina volba

Celozrnná pizza

Moje hodnocení
3x

Pizza je podle všech výzkumů nejoblíbenější jídlo na světě. Z rodné Itálie se tahle obložená placka rozšířila na všechny kontinenty, kde na sebe bere různé podoby. Každopádně klasika je klasika... Že je pizza dobrá, o tom vás asi přesvědčovat nemusíme, ale těžko o ní lze říct, že patří mezi zdravá jídla. Pokud chcete mít klidné svědomí, zkuste variantu z celozrnné mouky, která zvedne výživovou hodnotu hotového jídla.

1 porce
60 minut
italská

Suroviny

  • pšeničná celozrnná mouka Babiččina volba 500 g
  • olivový olej 50 ml
  • cukr 1 lžička
  • vlažná voda 350 ml
  • sůl 2 lžičky
  • čerstvé droždí 15 g

Na obložení

  • • rajčatová omáčka, sýr, šunka, bazalka a další na ozdobení pizzy podle vlastní chuti

Postup přípravy

  1. Mouku nasypte do mísy spolu se solí, přidejte vodu, cukr, olej a rozdrobené droždí.
  2. Vypracujte hladké těsto a to nechte přikryté kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na 2 až 3 díly podle požadované velikosti výsledné pizzy a z každého vyválejte tenkou placku.
  4. Tu přeneste na pečicím papírem vyložený plech, potřete rajčatovou omáčkou (kraje nechte suché) a ozdobte tím, co máte rádi.
  5. Pečte při 220 °C asi 10 minut nebo dokud nebudou okraje zlatavé.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Babiččina volba


Přečtěte si také

Recepty