návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Borůvkové řezy s drobenkou

Hodnoceno: 0x
12 porcí
do 2 hodin
Borůvkové řezy s drobenkou
Autor: isifa.com Borůvkové řezy s drobenkou
Koláč je výborný, i pokud vynecháte čerstvé ovoce a použijete jen džem. Dobrý je například jahodový, malinový bez jadérek, rybízový nebo borůvkový.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4.
  2. Do mixéru dejte 100 g mandlových lupínků, mouku, cukr a sůl. Mixujte tak, aby mandle byly dobře rozemleté. Přidejte máslo a mixujte, dokud nebude hmota držet pohromadě.
  3. Stranou si nechte 100 g hmoty a ostatní dejte na pečicí plech, dobře ji namačkejte na dno a srovnejte povrch. Rozložte navrch vrstvu borůvkového džemu, tlustou podle libosti a posypte čerstvými borůvkami.
  4. Zbylé mandlové lupínky vmíchejte do zbývajícího těsta a rozdrobte na borůvky. Pečte 45–50minut, dokud povrch nebude lehce zlatavý. Potom vyndejte z trouby a nechte na plechu vychladnout.
  5. Pomocí pečicího papíru přendejte na plochu. Poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte na 12 řezů.

Borůvkové řezy s drobenkou Foto: isifa.com

Borůvkové řezy s drobenkou. Foto: isifa.com