Suroviny
- luštěninová směs tradiční (Lagris) 200 g
- Máslo 2 lžíce
- Cibule 2 ks
- mrkev 3 ks
- Anglická slanina 100 g
- Česnek 4 stroužky
- Bobkový list 1 ks
- konzervovaná krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
- Hořčice 2 lžičky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- hladkolistá petržel
Článek
12 x hustá fazolová polévka, která zasytí!
Polévky jsou pro podzimní období typické – krémové se řadí mezi naprosté favority. Na Freshi najdete i řadu skvělých receptů s fazolemi, takže nechybějí ani hřejivé...
Postup přípravy
- Luštěninovou směs namočte nejlépe přes noc do vlažné vody, poté sceďte a propláchněte.
- Na másle v kastrolu zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujte, přilijte litr vody a přidejte bobkový list a luštěninovou směs. Povařte asi 30 minut, a pokud je polévka příliš hustá, přilijte ještě trochu vody.
- Na závěr přidejte krájená rajčata, hořčici a provařte dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolte a opepřete. Hotovou polévku podávejte ozdobenou hladkolistou petrželkou.