Daniel Combi

Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem

Moje hodnocení
4x

V šestém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi tradiční dezert do skleničky, který není nepodobný známějšímu dezertu panna cotta. V tomto případě se ale vždy používá přídavek mandlí, ať už mandlového mléka, nebo jako v tomto případě marcipánu. Jak už název napovídá, dezert je vždy bílý :)))

4 porce
60 minut
italská

Pudink

  • marcipán (50 %) 75 g
  • smetana (35 % tuku) 175 g
  • vanilkový lusk 1/2 ks
  • želatina 5 g
  • smetana (35 % tuku) 250 g
  • pomerančový likér Gran Marnier 15 g

Citrusový džem

Postup přípravy

  1. Důkladně omyté pomeranče a citron nakrájejte na plátky. Vodu svařte s cukrem, přidejte citrusové plátky a na mírném plameni vařte do konzistence džemu. Trvá to minimálně půl hodiny.
  2. Želatinu namočte do vody. Vanilkový lusk rozřízněte podélně a zrníčka vyberte nožem. Smíchejte je s marcipánem. Do menší části smetany přidejte prázdný vanilkový lusk a přiveďte ji k varu. Tuto část smetany můžete nahradit i mandlovým mlékem. Pak lusk vyndejte a naopak přidejte marcipán a želatinu. Rozmixujte ponorným mixérem a na závěr přilijte zbytek studené smetany. Opět rozmixujte a jako poslední přimíchejte likér.
  3. Citrusový džem rozdělte na dno 4 sklenic a zalijte ho biancomangiare. Dezert nechte několik hodin ztuhnout v lednici, ozdobte například karamelizovanými mandlemi – a můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniel Combi


Přečtěte si také

Recepty