zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem
Autor: FTV Prima Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem

Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem

Hodnoceno: 4x
V šestém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi tradiční dezert do skleničky, který není nepodobný známějšímu dezertu panna cotta. V tomto případě se ale vždy používá přídavek mandlí, ať už mandlového mléka, nebo jako v tomto případě marcipánu. Jak už název napovídá, dezert je vždy bílý :)))
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Citrusový džem:

Postup

  1. Důkladně omyté pomeranče a citron nakrájejte na plátky. Vodu svařte s cukrem, přidejte citrusové plátky a na mírném plameni vařte do konzistence džemu. Trvá to minimálně půl hodiny. 
  2. Želatinu namočte do vody. Vanilkový lusk rozřízněte podélně a zrníčka vyberte nožem. Smíchejte je s marcipánem. Do menší části smetany přidejte prázdný vanilkový lusk a přiveďte ji k varu. Tuto část smetany můžete nahradit i mandlovým mlékem. Pak lusk vyndejte a naopak přidejte marcipán a želatinu. Rozmixujte ponorným mixérem a na závěr přilijte zbytek studené smetany. Opět rozmixujte a jako poslední přimíchejte likér. 
  3. Citrusový džem rozdělte na dno 4 sklenic a zalijte ho biancomangiare. Dezert nechte několik hodin ztuhnout v lednici, ozdobte například karamelizovanými mandlemi – a můžete podávat. 
Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem
Autor: FTV Prima Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut II (6) - Biancomangiare

reklama

Související témata: pudink , krém , citrusy , marcipán , Sladké , Italská kuchyně