Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem
Zdroj: FTV Prima
Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem
Zdroj:
FTV Prima
V šestém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut připravil italský cukrář Daniel Combi tradiční dezert do skleničky, který není nepodobný známějšímu dezertu panna cotta. V tomto případě se ale vždy používá přídavek mandlí, ať už mandlového mléka, nebo jako v tomto případě marcipánu. Jak už název napovídá, dezert je vždy bílý :)))
Postup přípravy
-
Důkladně omyté pomeranče a citron nakrájejte na plátky. Vodu svařte s cukrem, přidejte citrusové plátky a na mírném plameni vařte do konzistence džemu. Trvá to minimálně půl hodiny.
-
Želatinu namočte do vody. Vanilkový lusk rozřízněte podélně a zrníčka vyberte nožem. Smíchejte je s marcipánem. Do menší části smetany přidejte prázdný vanilkový lusk a přiveďte ji k varu. Tuto část smetany můžete nahradit i mandlovým mlékem. Pak lusk vyndejte a naopak přidejte marcipán a želatinu. Rozmixujte ponorným mixérem a na závěr přilijte zbytek studené smetany. Opět rozmixujte a jako poslední přimíchejte likér.
-
Citrusový džem rozdělte na dno 4 sklenic a zalijte ho biancomangiare. Dezert nechte několik hodin ztuhnout v lednici, ozdobte například karamelizovanými mandlemi – a můžete podávat.
Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem 2
Zdroj: FTV Prima
Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem 2
Zdroj:
FTV Prima