Pudink
- marcipán (50 %) 75 g
- smetana (35 % tuku) 175 g
- vanilkový lusk 1/2 ks
- želatina 5 g
- smetana (35 % tuku) 250 g
- pomerančový likér (Gran Marnier) 15 g
Postup přípravy
- Důkladně omyté pomeranče a citron nakrájejte na plátky. Vodu svařte s cukrem, přidejte citrusové plátky a na mírném plameni vařte do konzistence džemu. Trvá to minimálně půl hodiny.
- Želatinu namočte do vody. Vanilkový lusk rozřízněte podélně a zrníčka vyberte nožem. Smíchejte je s marcipánem. Do menší části smetany přidejte prázdný vanilkový lusk a přiveďte ji k varu. Tuto část smetany můžete nahradit i mandlovým mlékem. Pak lusk vyndejte a naopak přidejte marcipán a želatinu. Rozmixujte ponorným mixérem a na závěr přilijte zbytek studené smetany. Opět rozmixujte a jako poslední přimíchejte likér.
- Citrusový džem rozdělte na dno 4 sklenic a zalijte ho biancomangiare. Dezert nechte několik hodin ztuhnout v lednici, ozdobte například karamelizovanými mandlemi – a můžete podávat.
Biancomangiare – sicilský mandlový mléčný pudink s citrusovým džemem 2 Zdroj: FTV Prima