návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bezlepkové palačinky

6–8 porcí
do 30 minut
Bezlepkové palačinky
Bezlepkové palačinky Autor: Kitchen Story
Xantanová guma nahrazuje v kuchyni funkci lepku a hodí se tak právě při bezlepkové dietě. Jedná se o polysacharid, který se vyrábí fermentací sacharidů, následně se vyčistí alkoholem a rozemele na prášek. Využití má například při přípravě těchto skvělých bezlepkových palačinek!

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xantanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xantanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit.
  2. K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek: poznáte, jestli je třeba těsto ještě doladit.
  3. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky.
  4. Podávat můžete prakticky s čímkoli, od marmelády po domácí lískovooříškový krém.

Bezlepkové palačinky 2 Foto: Bezlepkové palačinky; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.