Suroviny
- rýžová mouka (Nutrifree) 150 g
 - mouka (jáhlová) 130 g
 - rýžový sirup 5 lžic
 - vanilkový extrakt 1 lžička
 - kokosové mléko 450 ml
 - xantanová guma 1/4 lžičky
 - voda 80 ml
 - vejce 1 ks
 - sůl
 - olej (na smažení)
 
    
    
Postup přípravy
- Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xantanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xantanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit.
 - K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek: poznáte, jestli je třeba těsto ještě doladit.
 - Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky.
 - Podávat můžete prakticky s čímkoli, od marmelády po domácí lískovooříškový krém.