zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Bezlepkové palačinky
Autor: Kitchen Story Bezlepkové palačinky

Bezlepkové palačinky

Hodnoceno: 6x
Xantanová guma nahrazuje v kuchyni funkci lepku a hodí se tak právě při bezlepkové dietě. Jedná se o polysacharid, který se vyrábí fermentací sacharidů, následně se vyčistí alkoholem a rozemele na prášek. Využití má například při přípravě těchto skvělých bezlepkových palačinek!
do 30 minut
6–8 porcí

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xantanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xantanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit.
  2. K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek: poznáte, jestli je třeba těsto ještě doladit.
  3. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky.
  4. Podávat můžete prakticky s čímkoli, od marmelády po domácí lískovooříškový krém.

Bezlepkové palačinky 2 Foto: Bezlepkové palačinky; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

 

reklama

Související témata: palačinky , Sladké