Suroviny
- rýžová mouka (Nutrifree) 150 g
- mouka (jáhlová) 130 g
- rýžový sirup 5 lžic
- vanilkový extrakt 1 lžička
- kokosové mléko 450 ml
- xantanová guma 1/4 lžičky
- voda 80 ml
- vejce 1 ks
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
- Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xantanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xantanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit.
- K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek: poznáte, jestli je třeba těsto ještě doladit.
- Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky.
- Podávat můžete prakticky s čímkoli, od marmelády po domácí lískovooříškový krém.