návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu

cca 8–10 plátků porcí
do 1 hodiny
Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu
Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu Autor: Kitchen Story
Tento bezlepkový recept je původně vlastně na chléb, ale ten to ve finále tak úplně není. Jeho základem je červená rýže a připomíná spíše nádivku. Ideální svačinka nebo snídaně, která dokonale zasytí!

Suroviny (cca 8–10 plátků porcí)

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C.
  2. Rýži propláchněte a v hrnci vařte 30 minut do částečného změknutí.
  3. Žampiony dobře očistěte a nakrájejte na plátky. Sušené houby je třeba nechat chvíli odležet v teplé vodě.
  4. Cibuli s česnekem nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Stačí opravdu chvilička a hned můžete přidat žampiony, houby, rozmarýn i tymián. Dobře osolte a opepřete. Pokud se některý kousek připeče, rozhodně se nic neděje, ba naopak.
  5. Po chvíli přihoďte na pánev špenát, nechte jen povadnout a odstavte z plotny. Ochutnejte, a pokud je potřeba, trošku ještě dosolte.
  6. V malé misce smíchejte dohromady vajíčka, mléko, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a trošku pepře. Dobře promíchejte, aby se všechno pěkně spojilo.
  7. Houby se špenátem z pánve si přendejte do větší mísy, ve které si vytvoříte finální těsto potřebné pro přípravu nádivky.
  8. Přisypte k nim uvařenou rýži, nasekané ořechy a nakonec zalijte rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pusťte se do toho holýma rukama a dobře promíchejte.
  9. Formu na chleba si vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto, které lehce uhlaďte, ať ho máte rovnoměrné.
  10. Teď už stačí jen vložit formu s těstem do rozehřáté trouby a nechat péct 45 minut, dokud nebude nádivka hotová.

Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu 2 Foto: Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.