Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Banoffee Mousse Tart

do 2 hodin
Banoffee Mousse Tart
Banoffee Mousse Tart Autor: Just Spice
Tenhle kříženec banánového a toffee koláče (po česku sladomléčného koláče) vznikl v roce 1972 v anglické restauraci The Hungry Monk. Kombinaci křupavého korpusu a dvou lahodných krémů prostě neodoláte.
Reklama

Suroviny

Banánová pěna:

Reklama

Postup

  1. Vymažte máslem obdélníkovou formu (30 x 10 cm). Můžete samozřejmě použít i kulatou.
  2. Sušenky rozmixujte na drobečky, přimíchejte máslo. Vzniklou hmotu vtlačte do formy (na dno i ke stěnám) a strčte ji zatím do lednice.
  3. Na karamelovou pěnu namočte želatinu do studené vody na 5 minut. Mezitím zahřívejte karamel v kastrolku společně se šlehačkou, dokud karamel nezřídne a směs se dobře nepropojí. Odstavte z ohně. Z plátku želatiny vyždímejte vodu, přidejte ji ke směsi, důkladně rozmíchejte. Vlijte na korpus ve formě a nechte chladit další hodinu.
  4. Na banánovou pěnu rozmačkejte banány důkladně vidličkou spolu s cukrem a citronovou šťávou. Mezitím dejte opět nasáknout plátek želatiny. Banánovou směs prohřejte v kastrůlku až k mírnému varu. Odstavte z ohně. Vyždímejte želatinu a vmíchejte ji do směsi. Přidejte šlehačku a vanilkový extrakt (koupíte např. na www.justspice.cz). Potom směs přeceďte do čisté nádoby (vymačkejte přes cedník tolik banánové hmoty, kolik půjde). Vychlaďte a opatrně nalijte do formy na toffee pěnu. Dejte chladit na další dvě hodiny nebo klidně přes noc.
  5. Podávejte ozdobené plátky banánů, šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama