Suroviny
- bagel 4 ks
- kozí sýr (např. Bûche de chèvre affinée Soignon) 1 váleček
- rajčata (středně velká vyzrálá ) 4 ks
- sušená šunka (prosciutto, jamón) 8 plátků
- cibule 2 ks
- med 2 lžíce
- hlávkový salát 4 listy
- piniové oříšky
- tymián
- třtinový cukr
- olivový olej
- balzamikový ocet
- máslo 1 lžička
Postup přípravy
- Omytá rajčata nakrájejte na plátky a rozprostřete na plech. Posypte tymiánem, troškou třtinového cukru a lehce zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Pečte 30 minut na 150 °C a pak cca 1,5 hodiny na 120 °C (odvíjí se od velikosti rajčat). Rajčata by neměla být spálená, ale pěkně opečená.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte a na másle nechte zkaramelizovat. V závěru přípravy přidejte med, promíchejte a nechte cibuli trochu zchladnout.
- Bagely podélně rozkrojte a rozpečte.
- Na spodní díl bagelu dejte list omytého a osušeného salátu, dva plátky sušené šunky, plátky konfitovaných rajčat spolu se zkaramelizovanou medovou cibulí a zasypte piniovými oříšky.
- Na závěr přidejte plátky kozího sýra a přiklopte vrchním dílem bagelu.