Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bagel se sušenou šunkou, kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou
Parádní svačinka, klidně ale i snídaně, je to zkrátka na vás. Bagel je poslední dobou velmi populární druh pečiva, který si oblíbili lidé po celém světě. Plnit ho můžete různými kombinacemi, za nás funguje výborně kozí sýr, sušená šunka a karamelizovaná cibulka!
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- bagel 4 ks
- kozí sýr (např. Bûche de chèvre affinée Soignon) 1 váleček
- středně velká vyzrálá rajčata 4 ks
- sušená šunka (prosciutto, jamón) 8 plátků
- cibule 2 ks
- med 2 lžíce
- hlávkový salát 4 listy
- piniové oříšky
- tymián
- třtinový cukr
- olivový olej
- balzamikový ocet
- máslo 1 lžička
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Omytá rajčata nakrájejte na plátky a rozprostřete na plech. Posypte tymiánem, troškou třtinového cukru a lehce zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Pečte 30 minut na 150 °C a pak cca 1,5 hodiny na 120 °C (odvíjí se od velikosti rajčat). Rajčata by neměla být spálená, ale pěkně opečená.
- Cibuli oloupejte, nakrájejte a na másle nechte zkaramelizovat. V závěru přípravy přidejte med, promíchejte a nechte cibuli trochu zchladnout.
- Bagely podélně rozkrojte a rozpečte.
- Na spodní díl bagelu dejte list omytého a osušeného salátu, dva plátky sušené šunky, plátky konfitovaných rajčat spolu se zkaramelizovanou medovou cibulí a zasypte piniovými oříšky.
- Na závěr přidejte plátky kozího sýra a přiklopte vrchním dílem bagelu.