Crostini
- italské pečivo 5 plátků
- šunka 10 plátků
Tataráček
- šalotka 1 ks
Crostini
- olivový olej
- balzamiková redukce
- parmezánové hobliny
Postup přípravy
Tataráček: rajčata rozkrojíme na měsíčky, vyřízneme měkkou část a vyhodíme (případně použijeme např. na gazpacho),tvrdou nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme s nakrájenými olivami, šalotkou (najemno) a bazalkou. Podávání: Do kulatého tvořítka dáme vytvořenou směs, posolíme a popepříme, poklademe mozzarellou (nejlépe bůvolí) na tenčí plátky, opět osolíme, zakápneme balzamikovou redukcí a ozdobíme bazalkou.
Crostini: ciabattu nakrájíme na plátky, lehce potřeme olivovým olejem a opečeme na rozpálené pánvi/grilu do křupava. Ozdobíme šunkou a rukolou, můžeme zakápnout bazamikovou redukcí a ozdobit parmazánovými hoblinkami.