Studená křenová omáčka
- biosmetana 300 ml
- křen None kus
- vlašský ořech None kus
Hlavní chod
- koření na ryby None kus
Postup přípravy
Omyté pstruhy naplníme snítkami čerstvého rozmarýnu, nasolíme zevnitř i zvenku a posypeme kořením na ryby. Nakrájíme plátky citronu, které vložíme každé rybě do pusy.
Vše položíme na plech a postříkáme olivovým olejem. Brambory očistíme (není třeba loupat) a nakrájíme je na půlcentimetr tlustá kolečka. Naklademe je na plech mezi pstruhy.
Vše posolíme (doporučujeme mořskou solí). Nasekáme zbytky čerstvého rozmarýnu a posypeme. Pečeme v troubě cca na 180 stupňů asi 20 až 30 minut v závislosti na velikosti pstruhů.
Studená křenová omáčka: Do misky nalijeme biosmetanu, kterou smícháme se smetanovým křenem. Přidáme vlašské ořechy. Malinko dosolíme a přidáme trochu citronové šťávy.
Hlavní chod
Pstruh na rozmarýnu s plátky brambor, vše podávané se studenou křenovou omáčkou
Ingredience:
- 5 chlazených pstruhů
- 1 kg brambor
- čerstvé snítky rozmarýnu
- citron
- 300 ml biosmetany
- smetanový křen
- vlašské ořechy
- směs koření na ryby