Karlovarský knedlík
- rohlík 250 g
Karlovarský knedlík
- vejce 2
Postup přípravy
- Hovězí maso si odblaníme a prošpikujeme. Takto připravené maso si osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Poté maso vyndáme a do stejného hrnce vložíme nadrobno pokrájenou cibuli, dále přidáme hořčici a zaprášíme hladkou moukou, dochutíme sladkou paprikou. Podlijeme lákem z okurek a přidáme předem připravený hovězí vývar, chvíli povaříme, vrátíme zpět maso a necháme dusit doměkka.
- Karlovarský knedlík: Den staré knedlíky si nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, osolíme a nastrouháme muškátový oříšek, přidáme hrubou mouku. Mléko si vyšleháme se dvěma žloutky a přidáme k rohlíkům, dále přidáme nakrájenou petržel. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a přidáme k rohlíkům, opatrně zamícháme. Z takto připraveného těsta si připravíme dvě šišky, zabalíme do folie a dáme vařit do vroucí vody na 25 minut.