Postup přípravy
- Do hrnce dáme vařit maso nebo skelet. Když se nám při vaření začne tvořit pěna, odebíráme ji z povrchu, jinak bude polévka zakalená. Následně přidáme sůl, celý pepř, nové koření a vaříme, dokud maso není měkké. Po uvaření maso vyjmeme, pokud je třeba, polévku přecedíme a vložíme do ní vařit zeleninu. Vaříme, dokud se uvaří, ideálně do poloměkka.
- Domácí drobenka: V misce smícháme mouku, vejce a sůl. Vymícháme těsto, pokud se nám zdá těsto příliš tekuté, přidáváme mouku, dokud bude těsto tvrdší. Když těsto máme připravené, nastrouháme ho na podložku na struhadle. Strouhat ho tak, aby se nelepilo dohromady. Následně uvaříme jako těstoviny v osolené vodě. Po uvaření dáme do misky, do které vložíme domácí vepřové sádlo a promícháme.