Suroviny
Postup přípravy
- Pět kotlet vykostíme, dotenka naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a z jedné strany potřeme hořčici. Na ni položíme plátek anglické slaniny, půl vařeného vajíčka, kousek kapie, kousek kyselé okurky a půl nožičky párku. Maso zabalíme a ovážeme provázkem. Osmažíme si nakrájenou cibulku a na ni orestujeme masové závitky ze všech stran, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové závitky vyjmeme, provázky odstraníme a dáme stranou na teplé místo.
- Z výpeku si připravíme omáčku. Přidáme trochu hořčice, trochu šťávy z okurek, podle chuti dosolíme a opepříme. Zahustíme buď hotovou tmavou jíškou, nebo ji připravíme ze lžíce sádla a lžíce hladké mouky.
- Příloha: Do jednoho litru vroucí osolené vody vložíme dva sáčky propláchnuté rýže, vaříme 20 minut (dbáme na to, aby rýže byla ponořená). Po uvaření vysypeme do cedníku a propláchneme vodou. Při servírování můžeme závitky rozpůlit, aby hezky vypadaly na talíři.