Suroviny
- vepřová pečeně (bez kosti)
- brambory
- nakládaný zelený pepř
- smetana
- hladká mouka
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
- Vepřové maso osolíme, opepříme a dáme dva dny předem do lednice. Poté maso na pánvi s olejem zatáhneme ze všech stran, aby nepouštělo šťávu. Dáme do trouby na 110 °C na cca 40 minut – po 10 minutách otočíme. Po vyndání necháme maso 5 minut odpočívat, pak jej nakrájíme na tenké plátky a ihned servírujeme.
- Brambory osolíme a přidáme máslo, necháme péct cca hodinu v troubě, 20 minut na 180 °C a 40 minut na 110 °C.
- Zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři, mezitím si dáme do hrnce máslo a necháme ho rozpustit. Po chvíli přidáme na vysoký plamen pepř a smetanu. Po chvíli míchání přidáváme mouku na zahuštění a mícháme na mírném plamení. Dolijeme smetanou a vodou do požadované konzistence.
Autor receptu: Dominik Schneckmann