Suroviny
- vepřová panenka 1,3 kg
- zrající sýr 2 kusy
- eidam (30%) 100 g
- šunka (kuřecí) 100 g
- smetana na vaření 200 ml
- olej dle potřeby
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Moravské brambory
- brambory 1,5 kg
- česnek 2 stroužky
- grilovací koření dle chuti
- olivový olej 1 PL
- vinné glazé 1 PL
- polníček 250 g
- cherry rajčata 100 g
Postup
- Odblaníme si panenku, nakrájíme na širší medailonky, osolíme a opepříme.
- Dáme na rozpálenou pánev a orestujeme ze všech stran. Poté přikryjeme pokličkou, ať se maso zatáhne.
- Poté přidáme nakrájenou šunku, zrající sýr, nastrouhaný eidam, zalijeme smetanou, zakápneme sójovou omáčkou a znovu přikryjeme.
- Brambory oloupeme, překrájíme a dáme vařit do osolené vody.
- Uvařené brambory dáme do rozpáleného fritovacího hrnce a usmažíme.
- Hotové brambory ochutíme prolisovaným česnekem a přidáme grilovací koření.
- Propereme cherry rajčátka, překrájíme, zakápneme olivovým olejem, pokapeme glazé, promícháme a podáváme.
Autor receptu: Martina Vernerová