Head
- vepřová panenka 150 g
Petrželové brambory
Grilovaná zelenina
Head
- bylinkové máslo 1/8
Grilovaná zelenina
Head
Grilovaná zelenina
Postup přípravy
- Vepřovou panenku nakrájíme na válečky (150 g na porci), lehce osolíme, opepříme, a prsty potřeme olivovým olejem. Dáme do lednice odležet na hodinu až dvě. Roztopíme pánev a na olivovém oleji vepřovou panenku orestujeme ze všech stran, až do jemné krusty, dle potřeby můžeme podlévat zeleninovým vývarem. Těsně před závěrem přidáme bylinkové máslo a necháme rozpustit, panenky v tom vyvalíme.
- Petrželové brambory: Použijeme menší brambůrky, které povaříme al dente. Nakonec přidáme trochu másla a prosypeme sekanou čerstvou petrželovou natí.
- Grilovaná zelenina: Zeleninu nakrájíme na stejné kusy, posypeme zlehka grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem, orestujeme na pánvi nebo v troubě.