Domácí chleba
- mouka 500 g
Head
Head
- pivo 2 dcl
Domácí chleba
Head
Postup přípravy
- 7 dní dopředu kýtu naložíme do slané kmínové vody. Kýtu napíchneme na gril, pomažeme marinádou, opékáme a postupně odkrajujeme tenké plátky.
- Těsto na chleba si připravíme den předem z uvedených ingrediencí a necháme přes noc kynout (cca 12 hodin). Poté těsto vyklopíme, zpracujeme v bochánek a dáme dalších 30 minut kynout. Mezitím zapneme troubu a dáme si do ní rozpálit pekáč s poklicí. Rozpálený pekáč vyjmeme a přendáme do něj těsto. Přiklopíme a dáme na 30 minut péct, po třiceti minutách dopečeme bez poklice cca 20 minut. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem a solí.
- Cibuli nakrájenou na kostičky opečeme na oleji, přidáme brusinky, povidla, med, chilli, sůl a rozvaříme.
- Zeleninu nakrouháme a smícháme se smetanou, majonézou, octem a dochutíme.