Head
- vepřová krkovice 5 plátků
- koření adamova žebra
- řepkový olej
- brambory 600 g
- slanina 100 g
- cibule 2
- česnek 1
Brambory se slaninou
Zelný salát
- zelí g
Brambory se slaninou
- česnek stroužky
Zelný salát
Head
Zelný salát
Head
Postup přípravy
- Plátky krkovice naklepeme, okořeníme, osolíme a naklepeme plochou stranou paličky, aby se koření do masa lépe vmasírovalo. Plátky přendáme do mísy, zakápneme olejem a necháme přes noc odležet. Maso opečeme v grilovací pánvi, přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 180 ˚C asi na 10 minut.
- Brambory se slaninou: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Poté nakrájíme na plátky a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova. Brambory vyndáme z pánve, do výpeku vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a vypečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a na jemné plátky přidáme i česnek. Nakonec vrátíme do pánve opečené brambory a přidáme nasekanou petržel.
- Zelný salát: Zelí nakrouháme na nudličky, přidáme kmín, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a propracujeme rukama, aby se ze zelí uvolnila šťáva. Přilijeme olej a ocet, znovu propracujeme a necháme odstát a vychladit.