Suroviny
Malinová omáčka
- malina 250 g
Head
- cukr 3 lžíce
Malinová omáčka
- škrob 1 lžíce
Head
- mouka 2 hrnek
Postup přípravy
- Vejce si oddělíme, z bílků vyšleháme sníh. Ostatní suroviny smícháme dohromady a poté jemně promícháme se sněhem. Vlijeme do vaflovače.
- Zmrzlina: Žloutky ušleháme s oběma cukry, dokud směs nezbělá, přilijeme mléko a lehce vyšlehanou ztuhlou smetanu. Vše promícháme a dáme nejlépe na čtyři hodiny do lednice. Pak vlijeme do zapnutého zmrzlinovače a asi půl hodiny necháme míchat.
- K tomu si připravíme malinovou omáčku. Na trochu rozpuštěného másla hodíme 250 g čerstvých malin. Poté, co se maliny rozvaří, přisypeme cukr a promícháme. V trošce vody rozpustíme lžičku škrobu a vlijeme, po rychlém zhoustnutí odstavíme.