Suroviny
- hořčice 2 lžíce
- telecí kýta 750 g
- šunka 5 plátků
- špenát 250 g
- mozzarella 100 g
- česnek 3
- cibule 2
- mrkev 100 g
- slanina 50 g
- rajčatový protlak 50 g
- červené víno 200 ml
- hovězí vývar 300 ml
- smetana 250 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso si naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Plátky z jedné strany potřeme hrubozrnnou hořčici, poklademe parmskou šunku, naplníme špenátem a mozzarellou. Zabalíme, vytvoříme závitky, které můžeme zpevnit nití a které si na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. V kastrole si připravíme základ z cibule, slaniny, mrkve a rajského protlaku, do něhož následně vložíme opečené závitky, podlijeme vývarem, červeným vínem, osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky. Dusíme, dokud maso nezměkne. Pak závitky vyndáme, šťávu podle potřeby zahustíme, dochutíme kapkou citronové šťávy, zjemníme smetanou a podáváme se šťouchanými brambory.
- Brambory si uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme a rozšťoucháme spolu s máslem. Dle libosti můžeme přidat osmahnutou cibulku nebo pokrájenou jarní cibulku.