Head
Postup přípravy
- žampion
- bramborová kaše
Postup přípravy
- V kastrolu rozpálíme olej, na kterém orestujeme na kostky nakrájená, očištěná, osolená a opepřená líčka. Jakmile jsou dohněda ze všech stran, vyndáme je z hrnce. Do kastrolu přidáme olej a vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme do tmava. Ke konci přidáme česnek, k základu přidáme protlak, zalijeme červeným vínem, a vaříme dokud se většina alkoholu nevyvaří. Poté přidáme líčka, hovězí vývar a dusíme do měkka asi tři hodiny.
- Když jsou líčka dokonale měkká, dáme je stranou a vzniklou omáčku přecedíme a zredukujeme na požadovanou hustotu. Nyní přidáme chlazené, na kostičky nakrájené máslo, lístky majoránky a dle chuti dochutíme. Líčka vrátíme zpět do omáčky a před podáváním prohřejeme.
- Na pánvi opečeme žampiony spolu se zbytkem mrkve a celeru. Vše promícháme s nasekanou zelenou petrželí.
- Jídlo podáváme s opečenou zeleninou a bramborovou kaší připravenou klasickým způsobem.