Suroviny
Těstoviny
- polohrubá mouka 3 hrnky
- vejce 4-5 ks
- olivový olej 4 cl
- voda 4 cl
- sůl 1 ml
Postup přípravy
- Jako první si dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme cibulku, než tzv. zesklovatí. Dále přidáme nakrájené kuřecí maso a necháme ho lehce osmahnout. Přidáme sůl, pepř, špenát a necháme chvilku podusit na mírném plameni.
- Jakmile maso změkne, přidáme smetanu, rozetřený česnek, bazalku a zasypeme strouhaným sýrem. Dle potřeby dochutíme. Servírujeme na talíři smíchané s těstovinami a ozdobíme lístky čerstvé bazalky a hoblinkami parmazánu.
- Těstoviny: Tyto suroviny si dáme buď do stroje na zpracování těsta, nebo na stůl, kde budeme zpracovávat ručně. Dle potřeby přidáváme mouku či vodu.
Autor receptu: Petr Slíva