Karlovarský knedlík
- rohlík 6
- vejce 2
- petržel 2–3 PL
- hrubá mouka 100 g
- mléko 250 ml
Postup přípravy
- Hovězí maso omyjeme a očistíme, dáme do hrnce spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Přidáme koření, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Poté maso s kořením vyjmeme, zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou a můžeme dochutit trochou octa. Maso nakrájíme na plátky a zdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme petrželku, sůl a mouku. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem, rozmícháme, nalijeme na rohlíky, zamícháme a necháme chvíli stát. Mezitím uděláme z bílků sníh a zamícháme ho do směsi. Směs vyklopíme na potravinovou fólii, vytvoříme tvar knedlíku, zabalíme a vaříme ve vodě asi 20 minut.