Suroviny
- vejce
- cukr moučka 5 lžic
- kakao 2 lžíce
- vanilkový cukr
- smetana ke šlehání
- malina
- borůvky
Postup přípravy
- Oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh, k žloutkům přidáme cukr moučku a kakao, dobře promícháme. Obě hmoty jemně spojíme do jednobarevného sněhového těsta, které vlijeme na pořádně vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě osm minut na 180°C. Upečené necháme vychladnout, odkrojíme okraje a opatrně otočíme těsto na opačnou stranu.
- Vyšleháme si šlehačku spolu s vanilkovým cukrem, šlehačku rozetřeme na otočené těsto, srolujeme a dáme ztuhnout do ledničky.
- Maliny dusíme spolu s přidaným cukrem, a následně přetlačíme přes sítko, abychom dostali něco jako sirup. Ztuhlou roládu nakrájíme, ozdobíme malinovým sirupem a borůvkami.