Suroviny
- mléko 150 ml
- pudink 0.5 sáček
- cukr 1 PL
- jablko 350 g
- hrozinky 7
- granátové jablko 1
- jablko 1
- mrkev 1
Postup přípravy
Připravíme si pudink. Obsah sáčku dobře rozmícháme se lžící cukru (podle vlastní chuti) v 1/3 připraveného mléka. Zbylé 2/3 mléka přivedeme do varu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme předem připravenou směs s pudinkem. Pudink za stálého míchání vaříme asi minutu. Hotový pudink nalijeme na talíř a necháme ztuhnout. Jakmile bude pudink ztuhlý, přiložíme na pudink kousky jablka a zbylé suroviny, ze kterých vytvarujeme sněhuláka. Rozinky slouží na oči a pusu, mrkev na nos a šálu, granátové jablko jako knoflíky. Červené jablko jako čepička.