Suroviny
- hrášek 400 g
- máta
- máslo
- červená řepa 2
- jogurt
- česnek
- vlašské ořechy
- halloumi sýr
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Červenou řepu uvaříme cca hodinu, mezitím hrášek i s nálevem dáme do kastrolu spolu s nasekanou mátou. Vložíme i pár stonků s listy, vaříme cca 15 minut. Opepříme, osolíme. Když se voda z nálevu zredukuje, vyndáme stonky máty, přidáme máslo. Přilijeme trochu smetany a rozmixujeme. Uvařenou červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky. Jogurt či zakysanou smetanu ochutíme drceným česnekem, solí a pepřem dle chuti. Řepné kostičky osmahneme na másle a troše česneku. Až zesklovatí, zamícháme je se smetanou. Na jiné pánvi osmažíme sýr Halloumi na olivovém oleji. Vše servírujeme teplé. Červenou řepu posypeme opraženými vlašskými ořechy.