Head
- slepice
- kořenová zelenina
- petrželová nať
Postup přípravy
- Do hrnce dáme omytou slepici, očištěnou kořenovou zeleninu, zalijeme studenou vodou a necháme hodinu povařit. Průběžně sbíráme pěnu, aby vývar byl čirý. Scedíme, necháme chvíli odstát a poté pomalu přelijeme do čistého hrnce. Zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme do vývaru, osolíme, opepříme, můžeme přidat kuřecí bujon.
- Drobení: Omytá kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru spolu s očištěnou a pokrájenou cibulí, se stroužkem česneku a vše rozmixujeme. Do misky přidáme vejce, osolíme, opepříme, dochutíme práškovým česnekem, přidáme jednu až dvě lžíce polohrubé mouky podle potřeby a vše zamícháme.
- Do vařící vody v hrnci nalijeme přes struhadlo připravenou kuřecí směs a necháme překapat do vody, zamícháme a 5–10 minut vaříme, než drobení vyplave. Poté scedíme a přidáme do vývaru, kde se ještě pět minut povaří.