Suroviny
- slepice
- kořenová zelenina
- cibule
- kedlubna
- nové koření
- bobkový list
- petrželová nať
Játrové knedlíčky
Celestýnské nudle
- hladká mouka 100 g
- vejce
- sůl
Postup přípravy
- Slepici si omyjeme, dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a koření, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Očistíme játra, přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce a strouhanku.
- Na nudle si vypracujeme těsto, vyválíme tenký plát a nakrájíme nudle. Přecedíme polívku a dáme opět vařit, do polévky přidáme čerstvou nakrájenou kořenovou zeleninu a uděláme játrové knedlíčky, přidáme nakrájenou petrželkou.
- V osolené vodě si uvaříme nudle a přecedíme.
Autor receptu: Nikol Herudková