Domácí pečivo
- hladká mouka 300 g
- voda 500 ml
Head
- česnek 5
Postup přípravy
- Slaninu necháme v hrnci vypéct, vyndáme slaninu, slejeme si tři čtvrtiny tuku bokem, na zbylém tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek, poté nalijeme vodu, javorový sirup, rum a přidáme cukr. Takto necháme vařit cca 10 minut, poté vložíme slaninu zpět do hrnce a vaříme cca 2–3 hodiny. Dle potřeby podléváme vodou.
- Domácí pečivo: Nejdříve smícháme dohromady vodu, olej, droždí, přidáme trochu soli a trochu cukru. Poté přidáme mouku, vypracujeme těsto a necháme hodinu a půl kynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bagetky, necháme 5 minut stát, pokapeme osolenou vodou, pomoučíme hladkou moukou a nožem uděláme pár ostrých zářezů. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15 až 20 minut.