Cizrnová pomazánka
- cizrna None
Lilková pomazánka
- česnek 1 stroužek
Tabule (petrželový salát)
- bulgur None hrst
- citronová šťáva None
Tabule (petrželový salát)
- sůl None
Slané buchty
- sezamová semínka None
Postup přípravy
- Z mouky, droždí, mléka, cukru soli a vejce si připravíme kynuté těsto na buchty. Doprostřed uděláme důlek, který naplníme sýrem s petrželí a sezamem. Pečeme v troubě cca 20 minut na 220 °C.
- Cizrnová pomazánka: Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme, pomazánka má být hustá tak akorát, dle potřeby můžeme zředit vodou, osolíme a opepříme dle chuti.
- Lilková pomazánka: Lilek oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme z obou stran a necháme „vypotit“. Poté osmahneme na slunečnicovém oleji, rozmixujeme, osolíme, přidáme stroužek česneku, bílý jogurt a tahini pomazánku, rozmixujeme. Mixujeme jen natolik, aby nevznikla kaše.
- Jogurtová pomazánka: Jogurt dáme do utěrky a do hlubokého talíře. Necháme okapat přes noc a přibližně každou druhou hodinu utěrku vyměníme, aby byla suchá. Před podáváním můžeme lehce osolit a ozdobit olivovým olejem a mátou.
- Tabule (petrželový salát): Vyhodíme nať a petrželku nakrájíme velmi najemno, poté řádně promyjeme. Dále si nakrájíme opět najemno cherry rajčata, přidáme bulgur, který jsme předem namočili na 2 až 3 hodiny, vyždímáme, smícháme vše dohromady, přidáme citronovou šťávu, arabskou mátu, sůl a olivový olej, při podávání ozdobíme římským salátem.