Na těsto
- mouka 200 g
Na tvarohovou směs
- margarín 150 g
- cukr 225 g
- vejce 5
- vanilkový cukr
- vanilkový pudink
- kůra citrónu
- švestky 100 g
Postup přípravy
Ingredience na těsto smícháme, mouku přidáme až jako poslední. Dáme do formy a zarovnáme rukou. Suroviny na tvarohovou vložíme do kuchyňského robotu a asi deset minut dobře mícháme. Na konci přidáme tvaroh a ještě jemně promícháme. Následně ušleháme z bílků sníh. Do tvarohové směsí přidáme nakrájené švestky a pudink, zamícháme, přidáme sníh a už jen jemně promícháme. Těsto vlijeme do formy a dáme péct na hodinu na 175°C. Hotový sirnik necháme vychladit. Před podáváním pomažeme karamelem a polijeme čokoládovou polevou.