Suroviny
- hovězí maso 600-700 g
- morková kost 3-4
- kořenová zelenina
- pórek
- cibule
- česnek
- nové koření
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 250 g
- majoránka
- strouhanka
- česnek
- vejce 1
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Hovězí maso a morkové kosti dáme do hrnce a necháme pomalu táhnout přes dvě hodiny. Po hodině přidáme kořenovou zeleninu, pórek, cibuli, česnek, nové koření, celý pepř, sůl a sójovou omáčku.
- Mezitím si uvaříme těstoviny do polévky a játrové knedlíčky. Na játrové knedlíčky pomeleme játra, přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, trochu česneku a strouhanku, zpracujeme a uvaříme zvlášť.
- Vývar scedíme, obereme maso, zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do polévky. Podáváme s uvařenými nudlemi a knedlíčky.
Autor receptu: Petr Polan