Suroviny
- vepřová krkovice 2-3 kg
- grilovací koření
- brambory 1.5 kg
- slanina
- cibule
- česnek
- hořčice
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso si nakrájíme na silnější plátky, aby z něho šly dělat kapsy, a lehce rozklepeme. Do hrnce nalijeme trochu oleje, dáme první vrstvu masa, kterou po celé ploše osolíme, opepříme, vymáčkneme pár stroužku česneku, vrstvu masa můžeme pomazat i hořčici, to vše lehce zalijeme olejem. Nato dáme další vrstvu masa a celý proces dokola opakujeme. Až máme maso naložené, tak ho necháme 2-3 dny odležet v chladu, asi dvakrát maso otočíme. Na finální přípravu si nakrájíme slaninu na plátky a cibuli na kolečka. Kapsy v mase naplníme plátkem slaniny a cibulí. Poté postupně napichujeme na velké bodce nebo špízy (mezi kapsy můžeme přidat cibuli) a zabalíme do silnějšího alobalu (nebo více vrstev tenkého). Grilujeme zhruba hodinu a půl, ke konci můžeme alobal rozbalit, maso zkontrolovat a podle potřeby dopéct.
- Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a můžeme lehce pomazat olejem. Troubu si předehřejeme na 220°C a grilujeme, dokud nejsou dostatečně měkké.
- K masu ještě podáváme čerstvý chléb, okurku, kozí nebo beraní rohy, hořčici a křen.