Suroviny
- pepř
- rajče 2 ks
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 ks
- chilli paprička 1 ks
- rajský protlak 1 lžíce
- červená čočka 125 g
- hladká mouka 1 lžíce
- voda 1 l
- mléko 250 ml
- ředkvičky 4 ks
- sůl
Postup přípravy
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Vyjmeme dužinu a zbylou část nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibuli a opékáme ji dvě minuty, přidáme česnek, chilli papričku, orestujeme, vmícháme protlak, čočku, rajčatovou dužninu a nakonec mouku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, vaříme asi 15 minut, až čočka změkne. Zlehka rozmixujeme, přilijeme mléko a necháme přejít varem. Do talířů nalijeme polévku, ozdobíme plátky ředkvičky a pokrájenými rajčaty, zakápneme olivovým olejem.